четвъртък, 28 юни 2012 г.

Тамара

Още

Още

неделя, 24 юни 2012 г.

Паничище и орелът

Водя група чужденци към Паничище. Ще ги возя на лифта – те много обичат да са на зелено и хладно. По пътя се обаждам да питам горещо ли е там, има ли опашка и т.н. Всичко било наред.
Пристигаме. Нищо не е наред.
Заварваме доста хора – чакат поне от час – и лифт, който не работи.
Нещо компютърът се развалил, извикали ИТ специалиста и го чакаме да дойде да оправи нещата. Ама от къде са го извикали – от София ли, от другаде ли – отказват да ни кажат. Така че не е ясно колко ще чакаме.
От време на време пускат лифта „на дизел” – каквото и да означава това, ама мирише много. Целта е да свалят хората, които висят от час.
Късметлиите, които не са си купили билет – 15 лв. все пак – тръгват нагоре пеша.
Останалите си искат парите. Изненада: не им ги дават, защото лифтът щял всеки момент - !! – да тръгне и те щели да се качат. Или пък да вървят нагоре пеша, а на връщане щели да си ползват лифта. А като ни задържахте толкова време тук, няма ли поне да удължите работното време? Не, казват, работим до 16 часа.
Аз обаче не мога да кажа на моите туристи, че лифтът е закъсал, защото това означава да си мислят, че у нас всичко е развалено и вече никъде и на нищо няма да се качат.
„Не работи, - казвам, - в момента лифтът, защото една птица се е заплела в него и сега я спасяват.”
„Каква птица?” – ме питат най-любознателните.
„Орел!” – храбро отговарям аз.
Така в игри и закачки мина цял час на адския пек – никаква сянка,една водица сал продаваха, та не изпукахме от жажда, лифтът не проработи и си тръгнахме по живо, по здраво.
Тия дни, по истински случай.

сряда, 20 юни 2012 г.

Агитпроп върху банкноти

Една банкнота за времето на живота си минава през ръцете на 500 души. Поне половината от тях ще забележат вашето послание.
Идеята е руска – твърдят, че купюрите не губят стойността си.
Нашата Наредба № 18 за контрол върху качеството на банкнотите и монетите в наличнопаричното обращение казва същото:
Чл. 19. (2) Не се считат за умишлено повредени:
1. български банкноти, които са повредени в незначителна степен от нанесени бележки, цифри, черти от молив, писалка, химикалка или друг тип пишещо/печатащо средство.
Когато медиите и правителството си правят оглушки...

петък, 15 юни 2012 г.

Чак не знам какво да кажа...

Кремъл „преформатира” стратегията си в областта на младежката политика. Например работата по изграждане на младежката политика в междунационален аспект на правителствено ниво ще поеме специален комитет, който ще бъде ръководен от члена на президиума на „Конгреса на руските общини” и помощник на вицепремиера Дмитрий Рогозин Александър Босих (Александр Босых).

7 ярки изказвания на младия политик:

1. За националността и междунационалните бракове
„Да, аз идентифицирам себе си на първо място като руски човек. За мен Русия, руската земя са по-важни от всички останали, взети заедно. За мен руския народ/нация е по-важен от останалите. И аз искам процъфтяване, ръст, развитие за своя народ. Да, аз искам децата ми да са руснаци и никакви междунационални връзки не приемам.”
2. За изпадналите
„Може би трябва да въведем категория хора, които не е нужно да поддържаме, няма смисъл да ги спасяваме или да осъждаме престъпленията срещу тях? Да не оправдаваме и да не се радваме (законът не позволява това), а просто мълчаливо да одобряваме.
Например, проститутките. Нещо, понякога много полезно (сам не съм ползвал, но за сваляне на напрежението приятелите ми понякога наемат). Това не е жена – това е предмет. Нещо повече – тя позори званието жена. И ако тя е рускиня или славянка, ще съм за това... тя да престане да позори жените. Какво ли не може да се случи с нея. В тоя кюп слагам всякакви боклуци като Ерофеев, всичките правозащитници, педита, извратеняци, толерасти, наркомани, хронични алкохолици и т.п. Реално има много хора, редом с които те е срам да живееш, които позорят самото звание човек. И ако законът не ми позволява аз самият да изчистя този боклук – защо аз да не „не забележа”, че някой друг го е изчистил?
3. За хората паразити
„С лекота мога да ритна циганка, която проси, които мамят хората, продават дрога и крадат. Да плюя в мутрата на проститутка. Да напръскам с газ бездомник в очите, да не ми смърди и да не разпространява зарази. Всичко това е боклук, тези хора изначално са паразити, врагове.”
4. За нападението върху журналиста Сергей Асланян (Маяк, Ехо Москвы)
„При цялото ми негативно отношение към исляма и някои негови представители, разбирам онзи, който нападна Асланян.”
„Някой вижда проблем в това, че мюсюлманите колят журналисти. А може би проблемът е в това, че ги колят само мюсюлмани? На мен като православен ми е обидно да изоставам. На кой му е жал за това лъжливо създание, не мога да разбера? Да свикват да отговарят за думите си.
5. За нападение върху автобус с гей активисти
На жителите на Питер [Санкт Петербург] - респектище! Юнаци!
6. За сбиването с момиче по време на акция за защита на Pussy Riot
„На близък човек си подаваш бузата, а тя по никой начин не ми е близка, затова я ударих.”

„Същество в маска, одобряващо феминизма” (за Pussy Riot)
„Задачата е да смажем гнъста! Или държавата ще изпълнява работата си и ще защитава гражаданите, или ще подтиква съзнателните граждани да защитават своите ценности, заобикаляйки закона. Сами ще са си виновни!”
7. За търпимостта
„Най-глупавото, най-предателското по отношение на своята вяра и предците, което може да направи руският православен – това е да прояви търпимост към либералната паплач!”

Източници:
Линк
Линк

сряда, 6 юни 2012 г.

Каква е мъничка!

Венера...