петък, 30 май 2014 г.

Oh My God it's Shannon Plumb

Наколко прозореца и други неща


Shannon Plumb – The Window Series from THE LAST MAGAZINE on Vimeo.

Shannon Plumb Window Series2 from THE LAST MAGAZINE on Vimeo.

Sports Fan from Shannon Plumb on Vimeo.





Paper Collection from The Wall Group on Vimeo.
Oh My God by Shannon Plumb from Smack Mellon on Vimeo.



четвъртък, 22 май 2014 г.

Сградата падна




събота, 17 май 2014 г.

Има черта, зад която просто не бива да се минава

На 18 май 1944 г. татарите на Крим получават 15 минути да съберат най-необходимото и да тръгнат по пътя на депортираните към Узбекистан. Изселени са на практика всичките 194 000 кримски татари. Те пътуват 18 дни в конски вагони. По пътя измират 7 900 души. НКВД изхвърля труповете от вагоните направо на жп релсите. В резултат на изгнанието само за една година - 1945-а - загиват 27 000 души. В резултат на депортацията загиват 46% от кримско-татарския народ.
Мустафа Джемильов, когото итар-тасс си позволи да определи като "така наречен" лидер на кримските татари, по времето на СССР прекарва 15 години в лагер и става известен в цял свят с ненасилствената си борба за правата на народа си и гладните си стачки. Днес той е на 71 години и му бе забранено да се върне в Крим за срок от 5 години - почти присъда за смърт извън родината за човека, който посвети живота си на връщането на кримските татари в Крим - единствената им родина. Поставените от Путин днес управляващи на Крим забраниха траурния митинг, посветен на 70-та годишнина на депортацията. При вече одобрени планове за "мероприятието". Както се оказа - извън техните правомощия, но едва ли патронът им ще ги накаже за това.
Преди 23 години кримските татари все пак се връщат в Крим и от тогава до миналата година ежегодно на тази дата се събират да изразят скръбта си.
Не знам дали забраната ще ги спре да излязат утре, макар през нощта да е имало обиски по домовете им, макар Симферопол да е пълен с хора в униформи и техника. Сърцето ми се свива от лоши предчувствия.

Лиля Буджурова - кримска татарка и журналистка: 
Не можете да забраните на хората да плачат.

събота, 3 май 2014 г.

Вежлива азбука

Най-хубавото на авторитарните режими е това, че активират творческите сили на народа. Вождът казва една дума и влюбените в него поданици дори без побутване дописват цялото изречение, пасаж, глава, роман.
Путин, дет сe вика, оня ден призна, че зелените човечета са руската армия, осигурила ЧЕСТНОТО провеждане на референдума в Крим (в който са взели, призна се, участие около 35% от жителите на Крим). Всъщност ако наречеш военните без опознавателни знаци "зелени човечета", значи подкрепяш Украйна, ако подкрепяш Русия, трябва, просто си длъжен да ги наричаш ВЕЖЛИВЫЕ ЛЮДИ (възпитаните хора). Хем никой не пита Путин защо е лъгал, хем ВЕЖЛИВОСТТА става пример за подражание на децата, особено когато пропагандата навлезе в училищата на Русия.
Ето например, участниците в младежкия проект "Сеть" (Мрежа) представили пред децата от 11-то училище в Иркутск говореща "Вежлива азбука". Азбуката формира силни асоциации у децата. Тя се състои от букви и символи, които са значими за съвременна Русия. Например "Ы" е Крым, а "Г" е граница, "А" е антимайдан, "Б" е Беркут, "В" е вежливостта, аранжирана с картинка на зелено човече, което подава котка на детенце, "Д" е Донецк, "Е" е единение, "П" е разбира се Путин, "М" е мечка, "С" е Севастопол, "Л" е любов, която е разбира се винаги скрепена със сватба, "О" е отец и символът към него е изображението на партриарха - да, оня с часовника, "Ъ" е твърдост и неин символ е Лавровъ, "Х" е храброст, гарнирана с образа на, май да, това е прокурорката на Крим, "Я" е Ялта, където Русия ще възражда киното, и за наша гордост "Ю" е Южен поток. 
Планира се в близките месеци азбуката да се разпространи повсеместно. В епохата на интернет азбуката ще помогне на детското съзнание да се формира правилно.
http://bit.ly/1kryAtT
http://bit.ly/1fXbn1w