четвъртък, 24 юли 2014 г.

В горещото лято на 2014-а

В горещото лято на 2014-а две хлапета в Таганрог, област Ростов, РФ, от скука снимаха прехвърлянето на военна техника, главно танкове, към съседната страна, където тяхната страна водеше необявена война. Беше забавно, защото боевете се водеха другаде, разрушенията бяха другаде, труповете бяха другаде, а при тях беше само горещо и сенките по обед бяха съвсем къси. Те не се страхуваха да снимат, не беше забранено да снимат, никой не се криеше, някои шофьори дори натискаха клаксони и ги приветстваха.

"Все, наши на Украину пошли"*, засмяха се хлапетата, и продължиха да люпят семки.



Нашите тръгнаха към Украйна. (рус.)

събота, 19 юли 2014 г.

Последно

Последно.
Щатите открадват оня самолет, дето го търсиха месеци над океана. И както си е пълен с "непресни" (по Гиркин) тела, го пускат да лети, като малко са се узорили да накарат живите пилоти да го подкарат, все пак. Пускат го да лети над позициите на "опълченците" с цел тяхната дискредитация. Но! два украински изтребителя го отстрелват, защото решават, че това е самолетът на Путин, пред очите на свидетел испанец-диспечер и още един очевидец (местен селянин).
А междувременно от опълченците е свален украински АН. Който обаче се изпарява във въздуха и отломките му така и не стигат до земята.
Мисля, че нищо не пропуснах.

Nicolas Devaux и неговите животни