вторник, 24 май 2011 г.

Кан наказа шега с Хитлер, тук предоставяме трибуни на фашизоидни типове

В един от филмите си Уди Алън казва: „Като отиваме да протестираме срещу неонацистки митинг, освен чувството си за хумор, е добре да вземем и бухалка за бейзбол.”
Тук нито бухалки (за самозащита), нито ирония (за нападение) виждаме, а на българските арийчета се предоставят едночасови предавания в национални медии без опоненти.
Грозната картина става характеристика не на Атака, не на управлението на Борисов, а на държавата България. Няколкото цветя на оградата на джамията няма да измият срама. И едва ли някой ще се интересува от това, че ситуацията е била замислена като win-win-win: Атака сплотява редовете – своите и на ДПС, Доган отново е в полет, а ГЕРБ се обявява за защитник на демократичните ценности. И че тук предстояли, видите ли, избори.
Но майната му на света. Ние, ние как се чувстваме тук сред тази лудост?
Защо „народни представители” (в кавички, защото и аз съм от народа, а те определено не ме представляват) не спазват Конституцията и законите? Защо общината дава разрешение за митинг, за който предварително знае, че ще се превърне в гадост? Защо полицията не знае как да реагира пред разбеснели се чернотенисковци?
Като не ви харесват високоговорителите пред джамията в София, обърнете се към общината и минете по процедурата. Като не ви харесват Свидетели на Йехова в Бургас, ВМРО, протестирайте пред институцията, която ги е регистрирала, и там обяснявайте защо трябва да се забранят.
Всичко е сбъркано в тази държава и няма как да искаш нещо от средноаритметичния човек (гражданско чувство, гражданско общество), когато ръководителите, лидерите, водачите на обществото са фалшиви до полуда – фалшиви в пропагандата си, фалшиви в действията си, фалшиви в претенциите за знаене, можене и правене.
И, за да бъде пълна картинката, дядо ви Николай, пловдивски митрополит, моли Господа да прости греховете на Сидеров, защото не знаел какво прави, но в същото време БПЦ с размах заклеймява Ванга и Дънов.

Преди време шефката на парламента Цецка Цачева каза, че „през тоталитарните общества” имало и „позитивни неща”, които никой не може да отрече - например „магистралите на Хитлер”.

Бойко Борисов: Погледнато за своето време, Хитлер и Сталин също са номер едно. Или Мао - за това да водиш една империя толкова време в такива ситуации се изискват качества.

Борисов: Действията на „Атака” и на ДПС не са опасни, понеже е прездизборна кампанияНяма коментари:

Публикуване на коментар