вторник, 28 януари 2014 г.

Ще, ще

Летните протести от 2013-а не успяха, защото не се разпростряха из страната, а не се разпростряха из страната, защото беше летен сезон, родината се издържа от туризъм, в който някои дерат по три кожи от туристите, а други са намерили временната си заетост. И във Варна целият устрем на борбата беше преместен в туристическа посока, защото ден година храни, най-вече по морето. 

Окупация 2.0 не успя, защото се случи в най-студените дни и нощи на зимата, българинът, дори когато си е у дома, зъзне, защото няма пари за топло, какво остава да излезе да замръзва на студа. 

Така че демокрацията и бъдещето ни се определят от едните сезони, иначе ние сме борбени личности, които знаят какво искат от живота и как да го постигнат, само на сезон не случваме.


Времето обаче не пречи на увеличаването на държавния дълг, на недостойните назначения, на увеличенията на заплатите на висши длъжности, на новите придобивки на един все по-разрастващ се копоративно банков монопол, върху плановете за заличаване на национални паркове и защитени територии.


Чешем се по главите и че чудим как така не им пречи времето? Но за кратко. Не си го слагаме на сърце, защото все някога и на нашата улица ще дойде подходящият сезон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар