понеделник, 16 ноември 2015 г.

яхнал мечка и гол до кръста, но без мустаци и лула

Путин мечтае да възроди ялтенския свят след края на Втората световна война и най-вече сферите на влияние в Европа, а ако може - и в Азия. До това се свежда борбата му с Гейропата, САЩ и т.н. Той е готов веднага да смени тона и дори да разреши на поданиците си да ядат полски ябълки, само и само да получи своя СССР 2.0 и социалистическиблок 2.0, възможността да монополизира поне газа, горивата и обществените поръчки с пари от еврофондове в страните от сферата си на влияние и всичко ще бъде ОК - той ще е мил и усмихнат, Русия ще е отново част от Европа и дори може да отпусне малка хапка свобода на словото. А може и да не отпусне. Но за сметка на това няма да спре интернета в Русия.

През 1941 г. съюзниците трябваше да забравят подялбата на Полша от Сталин и Хитлер, съветската агресия срещу Финландия, присъединяването на балтийските държави към СССР. Днес Кремъл иска Западът да забрави анексията на Крим и руската агресия срещу Украйна, за да бъде изградена коалиция срещу ДАЕШ.

На Путин ДАЕШ, кризата с бежанците и терористичните атаки в Париж му идват дюшеш - и му дават възможност да реализира мечтата си: да бъдат свалени санкциите, Русия да бъде извадена от изолацията, а той самият да се яви (яхнал мечка и гол до кръста) като обединител на всички прогресивни сили в борбата с ДАЕШ. Чудно ще е също така да избуят всичките льопеновски партии и да спънат или разпънат Европейския съюз, защото той, Путин, отдавна ги е закупил и те са негови рупори. Последна капка за постигане на пълно щастие ще е качване на цената на нефта - като начало на 80, а после и до 120-150 долара за барел.

Ясно е, че Путин добре е изучил уроците на Сталин, сега остава да видим кои на Запад са научили урока от онова време и дали ще си спомнят какво се стовари върху главите на онези, които бяха отстъпени да станат сферата на влияние на Сталин. Като крепостни селяни.


Стара политическа карикатура изобразява завземането на Източна Европа в резултат на конференцията в Ялта, февруари 1945.
Няма коментари:

Публикуване на коментар