събота, 14 май 2016 г.

Сагата с хотелския сапун

Писмата, които ви предлагаме, са кореспонденция между лондонски хотел и един от неговите гости. Хотелът предостави кореспонденцията на Sunday Times за колонката им с хумор.

Скъпа г-жо камериерка,
Моля Ви, не оставяйте никакви сапунчета на хотела в банята ми, тъй като имам собствен тоалетен сапун. Моля Ви, вземете шестте неотворени хотелски сапуна от полицата под аптечката и другите три в сапунерката на ваната. Пречат ми.
Благодаря,
Ш. Берман

Скъпа Стая 635,
Аз не съм Вашата постоянна камериерка. Тя ще бъде на работа утре, четвъртък. Взех три хотелски сапуна от сапунерката на ваната, както пожелахте. 6-те сапуна махнах от поличката, за да не Ви пречат, и ги оставих върху кутията с книжни кърпички, в случай, че промените решението си. Оставих три нови сапуна, тъй като имам разпореждане от ръководството да оставям три сапуна дневно във всяка стая. Надявам се, че вече всичко е наред.
Кати, камериерка

Скъпа г-жо камериерка, – надявам се, че сте постоянната ми камериерка.
Явно Кати не Ви е информирала за моята бележка до нея относно хотелските сапунчета. Когато се върнах тази вечер в хотелската си стая, открих, че сте оставила 3 сапунчета на полицата под аптечката. Ще бъда в хотела две седмици и съм си донесъл свой собствен тоалетен сапун и нямам нужда от 6-те хотелски сапуна на полицата. Пречат ми да се бръсна, да си мия зъбите и т.н. Моля, отнесете ги.
Ш. Берман

Скъпи г-н Берман,
Бях в почивен ден миналия четвъртък, така че заместващата камериерка е оставила 3 хотелски сапуна, както сме инструктирани от ръководството. Взех 6-те сапуна, които Ви пречеха, от полицата и ги сложих в сапунерката на ваната, където беше Вашият сапун. Сложих Вашия сапун в медицинската аптечка, за Ваше удобство. Не отнесох трите допълнителни сапуна, които винаги се поставят в медицинската аптечка за новонастанилите се гости и които Вие не сте отказал при настаняването си миналия понеделник. Ще се радвам, ако мога да Ви бъда полезна с още нещо.
Ваша постоянна камериерка,
Доти

Скъпи г-н Берман,
Асистент управителят г-н Кенседер ме информира тази сутрин, че сте му се обадил снощи и сте изказали недоволство от обслужването на стаята. Назначих нова камериерка за Вашата стая. Надявам се, че ще приемете извиненията ми за причинените Ви неудобства. Ако имате други оплаквания, моля, свържете се с мен, за да мога лично да се заема с тях. Телефонът ми е 1108, от 8 до 17 ч. Благодаря.
Елън Кармен, управител

Скъпа г-жо Кармен,
Не мога да се свържа с Вас, тъй като излизам от хотела в 7,45 ч. и не се връщам преди 5.30 ч. Това беше причината да се обадя на г-н Кенседер снощи. Вие вече не бяхте на работа. Помолих г-н Кенседер, ако може, да направи нещо по въпроса с малките сапунчета. Новата камериерка, която сте назначила, вероятно е решила, че съм се настанил днес, тъй като е оставила още три хотелски сапуна в медицинската аптечка, заедно с ежедневните три сапуна на полицата. Само за 5 дни съм събрал 24 малки сапунчета. Защо ми причинявате това?
Ш. Берман

Скъпи г-н Берман,
Вашата камериерка Кати беше инструктирана да спре зареждането на сапун във Вашата стая и да отстрани всички излишни сапуни. Ако мога да Ви бъда полезна с още нещо, обадете се на тел. 1108, от 8 до 17 ч. Благодаря.
Елън Кармен, управител

Скъпи г-н Кенседер,
Личният ми тоалетен сапун липсва. Всички сапуни са иззети от стаята ми, включително личният ми сапун. Снощи се върнах и трябваше да се обадя на пиколото да ми донесе 4 малки сапунчета.
Ш. Берман

Скъпи г-н Берман,
Информирах нашия управител Елън Кармен за Вашия проблем със сапуна. Не мога да разбера защо в стаята Ви не е имало сапун, след като нашият персонал е инструктиран да оставя 3 сапуна всеки път, когато обслужва стая. Проблемът ще бъде отстранен незабавно. Моля приемете нашите извинения за причинените неудобства.
Мартин Л. Кенседер, асистент управител

Скъпа г-жо Кармен,
Кой по дяволите остави 54 малки сапунчета в стаята ми? Върнах се снощи и намерих 54 малки сапунчета. Не искам 54 сапунчета. Искам си моя собствен тоалетен сапун. Осъзнавате ли, че имам 54 сапунчета тук?! Искам единствено моя тоалетен сапун. Моля Ви, върнете ми го.
Ш. Берман

Скъпи г-н Берман,
Оплакал сте се, че имате твърде много сапун в стаята си и аз го отстраних. После сте се оплакал на г-н Кенседер, че Вашите сапуни ги няма, затова аз лично ги върнах: 24 сапуна, които взех, плюс три сапуна, които следва да получавате ежедневно. Явно Вашата камериерка Кати не е знаела, че съм донесла сапуните, затова и тя е заредила стаята Ви със сапуни.
Елън Кармен, управител

Скъпа г-жо Кармен,
Кратка справка за запасите ми от сапун. Към днешния ден разполагам:
– На полицата под аптечката – 18 сапуна в 4 колони по 4, и една колона от 2;
– На кутията с книжки кърпички – 11 сапуна в две колони по 4 и една колона от три;
– Вътре в аптечката – 14 сапуна в три колони по 4 и една от 2;
– В сапунерката на ваната – 6 сапуна, много влажни;
– В североизточния ъгъл на ваната – 1 сапун, малко ползван;
– В северозападния ъгъл на ваната – 6 сапуна в две колони по три.
Помолете Кати при почистване на стаята ми да се увери, че колоните сапуни са добре подравнени и с избърсан от тях прах. Моля Ви, също така да й обърнете внимание, че колони с повече от 4 сапуна са склонни да се килват. Ако позволите да предложа, первазът на прозореца в стаята все още не е използван и от него става отлично място за бъдещи доставки на сапун. И още нещо, набавих си свой голям тоалетен сапун, който сега държа в трезора на хотела, за да не се стига до недоразумения.
Ш. Берман
Това не е истинска кореспонденция, а хумор на популярния през 60-те комик Шели Берман (Shelly Berman), публикуван в една от книгите му – A Hotel Is a Place (1972), и в плочата му Live Again! – The Saga of Hotel Soap.

Няма коментари:

Публикуване на коментар