петък, 17 февруари 2017 г.

За др. Нинова и CETA

Видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак. Ама и псувала в същото време. Като каруцар.
Това е по повод изверженията на Нинова за търговския договор с Канада.
Първо, сигурна съм, че др. Нинова договора не го е чела. Защо съм сигурна? Защото е много дълъг, а другарката Нинова сега няма време - заета е с предизборни лъжи и обещания. Освен това прочетох, че този договор НЕ отваря широко вратите за ГМО в Европа, а др. Нинова не е прочела дори прес информацията за договора.
"Не съм чел/а, но осъждам." Така едно време БКП осъдиха Солженицин, така БСП днес осъждат СЕТА.
Ако пък смятате, че го е чела...
Ако пък смятате, че го е чела, тогава идва по-страшното предположение: че др. Нинова лъже целенасочено и разпасано.
Второ, другарката Нинова не се интересува от безвизово пътуване до Канада - тя има сантимент към САЩ (сина си беше пратила там да учи), така чe приказките, че СЕТА щяла да ни отмени визите за Канада, хич, ама хич не я интересуват.
Трето, като гледам този активизъм и тази младежка страст на др. Нинова по отношение на Канада, ще си помисля, че този договор страхотно ще ни повлияе на търговията и развитието. Поглеждам в сайта на Министерство на икономиката - и, о! изненада! - ние имаме смешно малки търговски отношения с Канада.
Внасяме от Канада Меден камък, Други печатни произведения, Електрически машини и апарати със специфично предназначение, Ракообразни, Електрически апарати за сигнализация на обща стойност толкова скромна, че я прави пренебрежимо малка дори за българските условия. Когато има ръст на вноса от Канада, това се дължи главно на регистрираните покупки на меден камък (това даже гугъл не знае какво е). Повтарям, България през последните 15 години НЕ е внасяла ГМО и канадско месо.
Т.е. дори нищо да не внесем от Канада на практика никой, повтарям, никой няма да го усети. Просто обяснете на вашите привърженици, че не е добре да внасят каквото и да било от Канада и не е добре да купуват канадски стоки. Все пак СЕТА никого не задължава да внася от Канада.
Има обаче време до ратифицирането на СЕТА от НС и дотогава някои от видните бизнесмени членове на БСП може да поискат да внасят именно гемеото на Канада у нас. За щастие, обаче, договорът не го допуска.
Четвърто, със специално възмущение искам да отбележа партизанската лексика на др. Нинова, взета от първите две седмици след 9 септември 1944 г. Поименни "Списъци" с "национални предатели", "трибунал".
Не знам кой ви е учил на тия думички, но не е редно те да се произнасят сред прилични хора. Асоциациите, които предизвикват те, са за убийства по тъмни доби без съд и присъда, мандри с кашкавал, Трайчо Костов, горяни, Горуня, Белене, Георги Марков...
Последно, не съм чела договора, нито приложенията към него, и засега нямам мнение за него.
Обаче!
Истерията и комсомолския плам на др. Нинова ми казват, че други са интересите зад гърба й, и освен това, др. Нинова, не е хубаво да се лъже, независимо дали сме в предизборна, предпредизборна или следизборна ситуация. Мама не ви ли е учила на това?
Няма коментари:

Публикуване на коментар