вторник, 9 март 2010 г.

Битът ни е просто непоносим!

По принцип като стане някой политически скандал в родината, все се оглеждам какво точно се опитват да скрият от нас. То не е малко. Вижте само за последните дни за какво става дума:
- Въвеждат такса ”Мощност” за тока
- Не на шега от 1 април повишават цената на парното
- Вноска "здраве" скача с 2 на сто до 10%
- Такса „рецепта” в аптеките
Иначе не знам какво не повишиха – здравните и другите вноски, цената на тока (или само искаха да я качат?) горивата, детските градини,... Май едното ДДС и плоския данък още не са пипали.
И от началото на годината до днес чувам само „трябва!”, „длъжен си!”, „при просрочие – глоба от 500/1000 лв.!”, и т.н, и т.п.
Битът ни е просто непоносим!
Вместо да ни дават заплати и ние като луди да тичаме насам-натам да смогнем с всичките си задължения, предлагам:
Държавата да ни удържа от заплатите всичко, което си реши, и в каквито желае размери, и после да спуска по 50-100 лева на глава месечно за „джобни”.
Държавата да задели, разбира се и такса „банкови преводи”, такса „банкови извлечения” и всичко, което сега позволените от закона и независимите от държавата лихвари така и така си взимат.
Какво е това лицемерие – заплата, пък бруто, пък нето, и после всяка вечер с тиви новините – сърдечен удар, а при получаване на сметките в пощенската кутия – инфаркт.
Пък и най-сетне увеличената поне с 200% от 2000-та година администрация да свърши някаква работа и да докаже, че е нужна.


Няма коментари:

Публикуване на коментар