неделя, 25 март 2012 г.

зомбитата атакуват

диктатура на неинституционализираното гражданство.... улицата трябвало да гласува веднъж на 4 години и после да си трае, ако обича!
аз съм същисана: къде трябва да си мислиш, че си, за да пропагандираш подобни неща.... може би в Уганда на Иди Амин?
д. дамянова и с. шаренкова демонстрират необратимото: как парите превръщат човека в зомби.
слугите на вземащите решения за тази "една икономика" са по-просташки в изявите си от господарите, затова и си позволяват да изказват на глас онова, което господарите мислят. Институцията като триметрова ограда от щенията на пъплещата отвъд оградата улица (простолюдие, маса, електорат). равенство, братство, ... всъщност няма значение какво беше третото, защото и трите днес не са актуални. а по нашите ширини май никога не са били.
откровената глупост се е хванала ръка за ръка с демагогията, популизма и откровената лъжа.
забавно ли е да виждаш човек, години говял на хранилката на лукойл, да повтаря обвиненията, че протестиращите срещу/пред парламента са платени от стария голям брат, когато протестират срещу добива на шистов газ, или новия голям брат, според случая.
поговорката за крадеца, който вика "дръжте крадеца" е допълнена от нова версия за рубладжията, който вика на врага си "ти си гаден рубладжия".
респект към Татяна Буруджиева и реакцията й.
погнуса към другите две събеседнички, които в подтекст заявяват: направихме доста, за да няма в България гражданско общество, ще правим и занапред.
диктатура на неинституционализираното гражданство

1 коментар:

  1. много интересен пост съгласана съм с написаното, гражданско общество имам чувството че въобще няма - поне не такова истинско гражданско обществи на самоинициатива, а то се появява в определени ситуации, побудено от едно или друго, най-често някоя патрия или бизнес който има интерес това да се появи, за съжаление е така, не отстояваме на интересите си

    ОтговорИзтриване