понеделник, 23 юли 2012 г.

Писна ми Влади Въргала

Писна ми Влади Въргала да обяснява кое е истинското кино, за какви филми трябва да се дава национална субсидия и как НАРОДА (нарочно с кратък член) знае повече от разни там.... Даже видни навремето кинокритички, днес в кинокритическа възраст, го обявиха за велик, щото бил заснел „касов хит”. Простото ми обяснение е, че Въргала от кинаджиите май единствен на всеослушание се обяви за върл поклонник на ГЕРБ и лично на ББ, та веднага бе произведен във виден актьор/режисьор/сценарист. Е, само оператор не сколаса да стане.
„кой си ти, бе, бай Миле, че да разбираш повече от кино от 2-3 милиона души?” – изригна Въргала в поредното тв студио (днес).
Не знам защо, като заснемеш едно нещо (то и филм не мога да го нарека), едно ужасяващо нещо, само защото си го записал на лента, това ти дава право да се изказваш по разни въпроси на културата, киното, живота и смъртта. Аз, признавам си този грях, реших да му помогна на човека да не си загуби жилището, че го бил ипотекирал, само и само да заснеме „филма”, деца има, и го гледах, че и човек заведох. Подпомогнах го, но как преживях тези два кошмарни часа, и до днес не знам. Съжалих, че не беше обявил набирателна сметка - да си внася лептата, който иска да му помогне. Въргал, нищо не съм ти направила, че да ме подлагаш на такива мъчения, на така нареченото ти творчество.
Сопри се малко, престани да се изявяваш като виден творец по студиата.
Сус, бре!

2 коментара:

  1. Този който е писал статията е престъпник! Горко ти, бездушна гнидо! Всичко един ден си идва на място - помни! " Един ден до всеки застава сервитьора със сметката"! Бъди жив и здрав...!

    ОтговорИзтриване
  2. Ох, разплаках се от смях! (и аз да туря една възклицателна)

    ОтговорИзтриване