четвъртък, 1 август 2013 г.

Народни приказки срещу митове

Чобанов, вместо да вади числа, днес опровергавА митове:
Първи мит: актуализацията на бюджета застрашава фискалната дисциплина.
Не е така, защото фискална дисциплина нямаше и преди нас - ние просто ще продължим да я нарушаваме.
Втори мит: ГЕРБ са за по-ефективни разходи.
Те не са, що пък и ние да сме?
Трети мит: новото министерство на инвестиционното проектиране раздува щата.
Като назначите по 7 зам.-министри навсякъде и назначите всичките си хора, нихните брадчеди и шуринайки, щото те затова са ви помогнали да дойдете на власт, нали, айде към края на годината (след вашата оставка) да теглим чертата и да видим как точно не е раздут щатът на държавната администрация.
Четвърти мит: с актуализацията на бюджета не се разкриват работни места. С програмата за младежката безработица, огласена преди актуализацията на бюджета, вече се отчетохте статистически със 71 хиляди работни места, а с увеличението на минималната заплата, което планирате от 1 октомври, статистически ще ги изядете.
Пети мит: актуализацията не дава нищо социално.
Силни сте в социалната област! Актуализацията ще покрие милионите, които дадохте на ВМЗ-Сопот, ще даде глътка въздух на Бобовдол и неговия собственик, и, разбира се, след като сме последната държава в ЕС с ваучери за храна, наливате в таз социалистическа иновация още 40 млн. Ей, дори румънците ги отмениха, а по статистика вече са по-бедни и от нас!
Шести мит: нищо не правим за общините. Щели сте били да им дадете парите за делегирани от държавата дейности. То оставаше и да не им ги дадете!
Общините се оплакват от натрупани задължения към бизнеса в резултат на държавни политики! Че те само от финансови корекции по изпълнявани европроекти са натрупали 50 млн. дълг и настояват отговорността за това да се сподели с държавата, като държавата осигури поне 30 млн. (http://goo.gl/fd06TI).
Нали знаете за лъжливото овчарче, дето никой не му вярвал. Е, спомнете си и за боя ПРЕДИ счупената стомна. Народни приказки, не митове!

Няма коментари:

Публикуване на коментар