сряда, 22 юни 2016 г.

Неочаквано за веганите

Само на мен ли ми се струва, че на българска почва веганите станаха твърде агресивни и натрапващи се? Или може би медиите, в лятна изнемога, ни заливат с техните акции и искания?
Веганството е начин на хранене, абсолютно противопоказен на множество заболявания (най-разпространеното е диабет, доколкото знам).
Да не стигаме до поредното разделение на обществото, предлагам. Да сме по-меки в претенциите си, предлагам. Включително да оставяме хората да ядат това, което поколения са яли по техните си географски ширини и дължини, предлагам. Да не караме индийците да ядат телешко и да не настояваме всички българи да престанат да ядат свинско и/или агнешко, предлагам.
Човешкият организъм преминава през различни етапи. И яде това, от което има нужда (ако не става дума за хранене за оцеляване). Много добре познат ми човек като малък не хапваше месо под каквато и да е форма, после прояде и яде 4-5 години, като юноша буеден пак спря да яде месо за 3-4 години, сега пък е на някакъв си друг етап.
Да не се избиваме като Каин и Авел, дори и в мислите си, предлагам. Звучи смешно, но още в Библията е казано, че Каин бил веган, а Авел - месояден, и за тяхно нещастие Г-спод предпочел едното от двете, и това не било веганството. И знаем какво последвало:

3. След няколко време Каин принесе Господу дар от земните плодове;
4. и Авел също принесе от първородните на стадото си и от тлъстината им. И Господ погледна благосклонно на Авеля и на дара му;
5. а на Каина и на дара му не погледна благосклонно. Каин се много огорчи, и лицето му се помрачи.
(Първа Книга Моисеева - Битие, Глава 4.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар