събота, 9 февруари 2019 г.

Бий и говори за бога (Рубрика: Идат избори!)

Синодът отново не ме разочарова, а потвърди опасенията ми за него. Хората с роклите пребориха Истанбулската конвенция, сега е ред на Националната стратегия за детето 2019-2030 г.

Според синода на БПЦ, забраната за телесното наказание над деца ще доведе до тотално непослушание на детето спрямо родителите му и безконтролно развитие на детската личност (какъв ужас – безконтролно развитие!) с възможност за лесното му отделяне от семейната среда. За съжаление оставаме в неведение кои са “допустими(те) вербални или физически средства за корекция на детското поведение”.

Хората в рокли пак искат да налагат на жените какво да правят с телата си. (шкембе комитата иска държавата да плаща абортите, тия искат точно обратното – забрана за абортите.)

Хората в рокли отново искат да преподават в училище, а България все още е светска държава (чл.13 ал. 2 от Конституцията на РБ).

Засега у нас е задължително предучилищното образование за 5- и 6-годишните, но това не пречи на синода да призовава да не се стига до “насилствената институционализация” (sic!) на децата в ясли, градини и училища.

Вместо сексуално образование, децата следва да се учат, че “най-добрата контрацепция е въздържанието в интимния живот”. Така е. Да кажем твърдо “не” на “сексуалната всепозволеност при употребяване на контрацептивни средства преди и извън брака”. Точно така, забранете секса преди брака и съвсем скоро ще имате хиляди младежи, готови да станат религиозни фанатици и да водят религиозни войни.

И накрая – черешката на тортата: никакви практики, внасяни отвън, не се одобряват от българското общество. И така трябва да си остане. Да живеят “здравите и консервативни ценности на християнството”! Ако не послушаме синода, ще се обречем на “ценностен разпад, развращаване на децата и младежта, изкуствена преориентация (sic!) по отношение на пола, значително намаляване на физически(те) и морални сили, дух на протест, отчаяние, безнадеждност и суицидност”.

Не е ли сладко как слагат в един ред мислите за самоубийство и и “духа на протест”?

Становището на синода =>> https://bit.ly/2BtGllF

Няма коментари:

Публикуване на коментар