събота, 9 февруари 2019 г.

Малко мисъл и няколко числа (идват избори всъщност - хем бием по управляващите, хем по ромите, хем по НПО-тата)

Чета заглавие в някакво хибридно нещо, наречено "новината беге", че "Европа пита къде са 7,5 млрд. евро, които според документите са усвоени за интеграция на ромите в България...". "Новината" е от днес. След многозначителните три точки се казва, че проправителствени НПО са ги откраднали с подправени документи. България, съответно, я очаква огромна глоба и спиране на еврофондове, коментирали били евродепутати.

За програмния период 2014 - 2020 България има достъп до 9,9 млрд. евро европейски фондове (ако успее да ги освои всичките).
Общият размер на средствата по фондовете за България за периода 2007-2013 г. е бил 9,3 млрд. евро, от които 2,6 млрд. евро - за селско стопанство. Усвоени са били 98% от средставата. 80% от публичните инвестиции са направени с европейски пари: транспортна инфраструктура – 20,5%; инфраструктура за води и отпадъци – 16,2%, местно и регионално развитие – 18,8% , инвестиции в човешки капитал – 12,7%, инвестиции в развитие на бизнеса – 12,2%, иновации – 9% и др. В периода са изпълнени 11 778 проекта.

Кой може да повярва, че всички пари, дадени от Европа за 7-годишен период, са били предназначени за интеграция на ромите?
Хора, вие тия милиарди за нищо ги нямате, ве!

Има реални престъпления, станали по времето на управлението на Герб, защо не се занимавате с тях, а с изсмукани от пръстите небивалици?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар