вторник, 1 юни 2010 г.

На 10-та годишнина на тв Ер малък – държавата на колене пред собственика й

Не знам дали журналистите от една от най-големите перални на мозъци в страната все още са горди с принадлежността си към телевизия Ер малък. Парите (заплатите) са определящи за усещането за успешна реализация в живота. След днешното изказване на г-н Гергов обаче всички работещи в битивито могат да поискат повишаване на заплатите.
В предаването „Тази сутрин” тази сутрин водещите успяха доста реалистично да изиграят ролите си на „задавам въпрос, който току-що ми хрумна” и още по-реалистично удариха няколко теманета пред човека, който за първи път изгря в целия си блясък като собственик на медиата от създаването й до днес.
Г-н Гергов на няколко пъти имаше повод да стане интересен на прокуратурата (напр. опит за подкуп на тогава шефа на БНТ Гоцев от половин млн. лева или в случая, когато Комисията по досиетата го разкри като собственик на електронна медиа в момент, когато това беше забранено от закона; или в случая, когато pro.bg (пардон, тя стана про след като се професионализира, първоначално беше) = ТВ2 се приплъзна из законовите лабиринти и изведнъж се оказа четвъртата ефирна телевизия, което пряко рефлектира върху размера на баницата след цифровизацията/мултиплексите.
Но не стана.
Та днес г-н Гергов със самочувствието не само на собственик на медии, а на човек, поставял в продължение на години държавата на колене, на няколко пъти в празничното ЧРД изявление в сутрешния блок на тв Ер малък сравни своята телевизия с плод-зеленчук и без усмивка на лице обясни, че голям рейтинг се прави с порно. Всичко това – гарнирано с приказки за свободата на словото. И с полагане на собствен паметник неръкотворен с думите към журналистите: „...десет години аз съм водил дела заради вас, вие да имате право да говорите това, което трябва да говорите.”
Може би се е шегувал.
Забавно става.
Представете си медийните магнати на днешна България:
От едната страна е г-н Гергов, който все продава медии и все остава техен собственик, запасан с престилка, предлага качествени краставици за порно в плод-зеленчука си, а отсреща на сергията мама и син джаба (Ирен Кръстева и Делян Пеевски) уволняват всички журналисти от медиите си и назначават само фотографи, защото от днес нататък ще публикуват и излъчват само снимки на премиера.
Завършвам с цитат от Нели Огнянова (търсете символа в него):
Накратко: Кръстева взе от Гергов (Решение №72 ) честотата на Манджуков (Решение №72), която всъщност е честотата на Агафонов (Решение №72)

Няма коментари:

Публикуване на коментар