неделя, 16 март 2014 г.

Вариации

Във връзка с одобрението, с което бе посрещната инициативата на Русия за преразглеждане на държавните граници, установени след края на Втората световна война, и интересът, който проявиха редица европейски и полуевропейски страни към нея, на Балканския полуостров започна ентусиазирана подготовка на римейка на Междусъюзническата война. От всички краища на полуострова гърмят военни маршове, вадят се униформите на дедите и кримките - последен писък на модата.
България традиционо се снижава, да види накъде ще задуха вятърът, като междувременно залага на това за колко време всяка от съседните страни ще успее да пусне зелени човечета в интересуващата я територия, погрешно наричана днес българска, и за колко време ще организира и проведе референдума, който ще легализира присъединяването на изконната територия към историческата родина.
България няма да вади униформи и манлихери, така и така превърнати вече в кукерски костюми, поради липса на селяни, които винаги са били основата на българската армия, решавали за броени месеци въпросите със суверенитета на страната, поради липса на свободно време, тъй като полската работа не чака, и лозето иска мотика, а не молитва.
Залаганията са най-оспорвани в онези кътчета на териториите, в които шансът да се появат зелени човечета от две, а дори и от три съседни държави е най-голям. Засега в наддаването печелят онези съседни страни, в които пенсиите са най-високи и пенсионната система - най-солидарна.

***

Българската целокупна общественост е на прага на събирането на последните 10000 подписа от общо половината милион, необходими за провеждането на национален референдум за присъединяването на България към родната, хм, тук имаме малък проблем, защото нацията още не е изчистила въпроса коя да бъде: родната Германия, родната Холандия или родната Австрия. Това, разбира се, не може да бъде проблем, защото въпросите на референдума могат да бъдат два: 1. Коя желаете да е историческата родина на България? и 2. Желаете ли България да се присъедини към така избраната историческа родина? Очаква се отговорите и на двата въпроса да бъдат "Да".
Привържениците на родната Русия изобщо не проявяват интерес към процеса, защото за техния референдум е необходим само един глас - този на Путин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар