събота, 8 март 2014 г.

Товарищ Путин, вы большой стратег!

И така, приемаме, че Путин е изчислил всичко и легално (!) след референдум, приъсединява Крим. (Оказа се, че това е новото ниво на автономност, за което се говореше в началото на кризата, а не самостоятелен Крим, както си мислеха някои.)
Обаче ЕС, САЩ, Китай и др. не признават резулатите от референдума.
Какво правят управляващите в България?
От една страна, трябва да не признаят и те, защото още не са подали официално искане България да напусне ЕС.
От друга страна, трябва да признаят, защото, нали, волеизявлението на кримския народ, кримските българи, и др. путински опорни точки.
От трета страна, България е интересна на Путин само като пета колона (точният цитат е "троянски кон") на Путин в ЕС, т.е. не трябва да признават.
Обаче ако признаят, Путин ще спре газа или цените на газа ще скочат до небето, и площадите на България пак ще се напълнят.
От пета страна, Кримски-Путинов трябва да си осигури гърба и да върже ръцете на гневна и мразеща го Украйна. Като инсталира удобен нему президент (напр. Тимошенко).
От шеста страна, Майданът е там, на площада.
От седма страна, Путин ще трябва да се освободи от Майдана, като присъедини земите поне до Днепър. Което може и да не стане с легални референдуми във всяка община. А с участието на частните армии на Путин, на Газпром, Транснефть....
Което ЕС няма как да одобри.
А узурпиралите властта в София няма как да не одобрят.

Кво правим, Сергей Дмитриевич?

Няма коментари:

Публикуване на коментар