понеделник, 17 март 2014 г.

Дядя Толік з Бахчисараю

Как ми се иска чичо Толик да не го излъжат пак, дано му се изпълнят мечтите, дано най-сетне и те, забравени от Бога, да престанат да живеят в л..на. На братята украинци ми се иска да кажа - пуснете ги да си вървят - тези, които си харесват Путин и търсят пенсия, които искат да са на държавната копанка - поради възраст или поради мислене, те няма да станат други. Поне сте голяма държава, и да се разделите, пак ще си останете големи.
25 години, и най-вече последните 15 от тях се опитваме да налеем малко друго мислене на тези същите глави у нас - и не става, и няма да стане! На човек му се приисква да резне държавицата на две и те да си останат в едната половина, да си славят Путин, да гледат в петък руска телевизия без превод, да им харесва да са бедни заради корумпирани олигарси и олигархчета, да им говорят с го-ди-ни едно е също - за катарските милиони, за реформата в съда, за електронното управление, за ..., за ..., и партиите, дето си ги създават, все на бекапе бият, е, някои и на безенесе, те да клатят глави, а да ги интересува да си получат копанката, пълна по възможност, нали, щото не е сигурно.
А другите, дето искаме сами да си издялкаме копанката, сами да си сготвим и да си сипем, и които не искаме вече да ни лъжат и крадат, да си се отделим в другата половина.
Щото заедно не става, не-ста-ва!

Няма коментари:

Публикуване на коментар