понеделник, 27 март 2017 г.

Махмурлукът на утрото след изборите

Чета и не вярвам на очите си! Страшна сеч е в нета. Ехтят люти закани. размахват се мръсни ризи. Омир, Омир да дойде!

Защо някои не могат да разберат, че "триковете" и "историческия компромис", въвеждането на патреотите във власта, службогонството на Кунева и Лукарски, особено съсипването на Фонда за лечение на деца и др., и др. са непреодолима преграда за хора с по-високи нива на нетърпимост към политическите "компромиси"?

Добре, на теб не ти пречат провалите на РБ 1, 2, 3, но защо не приемаш, че на други им пречат? Че те, при коалиция на ДаБГ с НР, просто нямаше да гласуват изобщо?
Защо не можеш дори да допуснеш, че за доста хора личните грешки на Радан Кънев (неизключване на Москов от партията, поставянето на партньорите от коалицията пред свършен факт - на няколко пъти, мълчанието при зануляването на Гражданския съвет на РБ, желанието за намиране на общ език с Марешки, и др.) минават отвъд възможността за компромис? Че за много хора именно РБ се оказа злощастният пример на съдбата на безпринципните коалиции, защото принципите бяха препикани като мушкато?

За някои хора е нормално да говорят за коалиция между РБ3, НР и ДаБГ.
За други - за коалиция само между НР и ДаБГ, защото Лукарски и Кунева са изразители главно на собственото си безгръбначие, алчност и нагон за власт (да не забравяме и Глас народен).
За трети хора тези коалиции - и двете - са напълно невъзможни. Днес.
Просто приемете, че такива хора има и те имат право да съществуват.
Когато създаваха партията си, те не ви обещаха, че вашите партии ще влязат в Парламента.

Виждам, че най-остри са нападките срещу ДаБГ. "Предатели", "разцепили"...  Какво е това болшевишко мислене, ди ви питам аз?
Но не ДаБГ ви е виновна за изборния резултат.
Ако по време на кампанията Нова Република се бяха съсредоточили повече върху собствената си работа за спечелване на избирателя и бяха произвели примерно не така отчайващи клипове, може би щяха да постигнат по-оптимистични резултати.

Да, съжалявам за качествените хора от НР и ДаБГ, които останаха извън парламента.
(Според мен, в РБ3 такива посто не останаха.)
Но! Спрете с това хейтърство, защото... Защото то показва само това, че коалицията между  НР и ДаБГ наистина е била невъзможна.

И все пак има надежда за страната. И тя, според мен, идва от Европа, по-точно от българското председателство на Съвета на ЕС, и още по-точно от нашия страх "да не се изложим пред чужденците". Според мен, такива антиевропейски изцепки, каквито видяхме в кампанията, няма да виждаме близките година и половина. А  това си е победа отсекъде.



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар