вторник, 6 юли 2010 г.

За гинеколога, дето бил пулмолог


Поговорката казва:
Веднъж стомна за вода, дваж стомна за вода, докато се счупи.
Веднъж Лъчо Иванов би дъщеря си и/или жена си, когато се развежда.
Дваж Лъчо Иванов пътува до САЩ на разноски на частни фирми (а’ко едната да се казва „фондация”) при жесток конфликт на интереси (ако повече ви харесва – като лобистка акция).
Триж Лъчо Иванов не бил в България, когато се гласува поправката, разрешаваща рекламата на водка "Мери Джейн" (уникален случай в практиката на Народното събрание!), но през останалата част на скандала е бил – и все като председател на Здравната комисия, отговорна за текста на проектозакона.
Четириж Лъчко тия дни се обажда на репортер от Нова ТВ да спре репортаж за странно забогатял митничар - негов приятел, чиято съпруга (съвсем случайно съвпадение) е секретар в парламентарната комисия по здравеопазване, председателствана от Лъчезар Иванов. Покрай скандалчето се разбра, че Лъчко имал три специалности и, бидейки днес гинеколог, преди 20 години почнал кариерата си като пулмолог. Защото иначе не би могъл да познава митничаря отпреди 20 години като свой пациент. Всъщност би могъл, но да оставим тази тема.
Според мъдростта от вековете стомната отдавна е счупена и от нея не капе, ами се лее.
Кризата си е криза, ама чак пък за една нова стомна да нямаме?! Тази може би нещо друго прави, ама вода не носи.

Долните клевети в горния текст – основа за авторовото заключение - са публикувани в пресата и онлайн преди приемането на закона за чистотата на медиите от клевети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар