сряда, 17 март 2010 г.

Скандал скандал избива

И всеки скандал за три дни.
То не бе ГМО, то не бе Трактора, то не бяха октоподи, Красьо, импийчмънт, то не бяха антикризисни мерки, дето не били мерки, саботажи, сатъри ...
Традиционните скандальозни новини като непочистен сняг, списъци на хора с принадлежност, полицейски своеволия, изнасилвани деца, и дори педофили вече не предизвикват онази тръпка, която...
Гледам медиите как се напъват и ги жаля – как сами се натикаха в тази задънена улица. И понеже трудно се измислят все по-скандални скандали, стига някой да си прочисти гърлото, и това се представя като изявление, предложение, реч, новина, решение. След това срамотията се замита под килима и хайде юруш на следващото прокашляне.
В един от филмите на Дейвид Линч ставаше дума за някакъв братовчед, който намирал утеха единствено в това да си пъха хлебарки в ануса. Когато сетивата ти са закърнели, трябва да си изобретателен.
Нашите (какви наши?) Техните! медии с предозирането на скандалите (от години) доведоха българина до затъпяване, обръгване и апатия. Време е да почнат да предлагат хлебарки.



Франц Кафка, автор на най-известната хлебарка Грегор

2 коментара:

  1. Доста брутално, но то всичко стана много брутално у нас. Наистина само хлебарки не са ни предлагали,, но това не е ли защото големите градове и без това са потънали до ушите в хлебарки и мръсотия. По-скоро трябва да почнат да измислят не все по и по-брутални неща, а положителни неща и новини, за да ни впечатлят и да си върнем чувствителността.

    ОтговорИзтриване